Ægte tæpper priser – Hvad koster et ægte tæppe?

Der er mennesker, der sværger til plankegulve i huset eller lejligheden, mens andre ikke kunne drømme om at leve uden et væg-til-væg gulvtæppe. Et muligt kompromis mellem disse to synspunkter kunne være at investere i et ægte håndlavet tæppe fra Iran, Pakistan eller Nepal, alle tre lande er berømte for deres stolte traditioner ud i det vanskelige håndværk tæppevævning.

I de større danske byer kender man udmærket til tæppehandlere af forskellig slags, der er de etablerede der ligger på samme adresse i årevis, mens de mindre seriøse dukker op og forsvinder igen i løbet af få måneder, og tager deres larmende orange tilbudsskilte med sig igen. Så man skal selvfølgelig se sig for, inden man køber et tæppe, og som så mange andre steder gælder det også her, at man får, hvad man betaler for. Tro altså ikke på, at et højkvalitetstæppe kan erhverves for en slik.

Hvad er et ægte tæppe?

Ægte Tæpper PriserDen danske brancheforening for orientalske tæpper har samlet en række gode råd på sin hjemmeside www.taeppebranche.dk, og det er et godt sted at orientere sig, inden man kaster sig ud i markedet. Overordnet set skal man sikre sig skriftlig oplysning om tæppets oprindelsesland og region. Herudover skal materialet oplyses skriftligt, og luvens kvalitet ligeså. Det er vigtigt, at få disse oplysninger på skrift for at kunne gøre reklamation over fejlagtige oplysninger på et senere tidspunkt. Hos de fleste forhandlere kan man låne tæpper med hjem, så man kan se, hvordan tæpperne gør sig i ens eget hjem. Og det skal man tage sig tid til, da lyskilderne samt omgivelserne påvirker tæppets fremtoning rigtig meget.

Priser

Der er varierende priser på tæpperne afhængig af, hvor man spørger. Det skyldes som regel, at der er fine nuancer mellem de forskellige håndvævede tæpper, hvilket selvfølgelig afspejler sig i prisen. Men vil du have et billede af mulige priser, kan du for sjov kigge på www.lauritz.com, hvor brugte tæpper handles flittigt. Ellers kan du besøge www.carpetvista.dk, der for øjeblikket har et efterårsudsalg kørende med tilsyneladende attraktive priser. Men helt optimalt er det, at du besøger to til tre tæppehandlere og sammenligner priser og kvalitet, så du ved, at det tæppe, du ender med at købe, er det helt rigtige, og at du køber det til en pris, du synes er rimelig.

Dette indlæg blev udgivet i Tæpper og tagget , , . Bogmærk permalinket.

En kommentar til Ægte tæpper priser – Hvad koster et ægte tæppe?

  1. Berit Lund skriver:

    Jeg ønsker mig et lille ægte orientalsk tæppe som dørmåtte, helst i blålige nuancer, hvor kan jeg købe det ???

    mvh Berit Lund

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *