Sort dørmåtte – Gem snavs med sorte dørmåtter

Der er mange måder at byde gæster velkommen på, og tænker man nærmere over det, starter velkomsten typisk med, at de sætter deres fødder på dørmåtten. Nu er det de senere år blevet populært at have dørmåtter med tekst, eller dørmåtter udformet som en fodboldbane eller et londonsk subwayskilt liggende, der er endda måtter, som byder gæsterne velkommen med en fræk, provokerende tekst. Det kan ikke anbefales, hvis man får chefen over til middag, eller hvis det anstrengte forhold til svigerforældrene skal rettes op over en god middag. I sådanne tilfælde bør man satse på det sikre, nemlig en god gammeldags sort dørmåtte.

Modeller

Sort DørmåtteMen heldigvis behøver man ikke lade sig nøjes med det forvoksede behårede frimærke, der ligger dumpt og uæstetisk foran hoveddøren. Hos www.fenomen.dk kan man få en sort dørmåtte med en diskret stregkode på, eller man kan vælge en dørmåtte, der bryder med de firkantede former. Du kan for eksempel vælge en sort frø, en sort elefant, et sort blad eller en lille sort sky af sommerfugle, der er viklet sammen i et ganske fint mønster. Priserne på disse måtter ligger mellem 400 og 500 kroner, men så sikrer du dig også, at gæsterne lægger positivt mærke til din usædvanlige dørmåtte.

Andre muligheder

Hos www.mattersshop.dk har de fundet på at producere en sort måtte med teksten come in skrevet med hvide bogstaver, og vil man gerne have en måtte med tekst på, så må det da siges at være et velplaceret og harmløst budskab. Prisen for denne dørmåtte er 249 kroner, og den kan endda vaskes i maskinen. For de kræsne er der nogle gode bud på eksklusive løsninger hos www.skrivercollection.dk, der byder på dørmåtter i mange farver, herunder enkelte modeller holdt i sort og grå. De er interessante, fordi de forsøger at ramme et enkelt, æstetisk udtryk uden at kamme over i det vulgære og forsimplede. Så her er en oplagt mulighed for at skille sig positivt ud fra mængden og markere sin upåklagelige æstetiske bevidsthed, allerede inden gæsterne har fået jakken af, og det er da meget at få ud af sin dørmåtte.

Dette indlæg blev udgivet i Tilbehør og tagget , , . Bogmærk permalinket.

2 kommentarer til Sort dørmåtte – Gem snavs med sorte dørmåtter

  1. Jette Kiraly skriver:

    Jeg vil gerne have en måtte, der passer til min dørriste på 40 x 80 cm. er det muligt ?

  2. admin skriver:

    Hej Jette,

    Vi har heller ikke kunne finde nogen i den størrelse. Du kan måske få specialfremstillet en, men alternativt er der mange der har lavet 40×40 måtter, så måske du kan sætte sådan to sammen?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *