Springmadras – Find springmadrasser til børn og voksne

Mennesker bruger i gennemsnit 8 timer på at sove hvert døgn, så over et helt menneskeliv tilbringer vi rigtig mange timer fladt udstrakte på madrassen, og derfor er det selvfølgelig vigtigt at gøre sig nogle tanker om, hvordan man sikrer sig, at kroppen behandles bedst muligt under søvnen. Der findes mange typer af madrasser, men springmadrassen har nogle væsentlige fordele, frem for skummadrasser og boxmadrasser. Men inden vi sammenligner, skal vi lige se lidt nærmere på, hvad der skaber en god madras, for videnskaben har beskæftiget sig en del med emnet, og der findes nogle anbefalinger til madrasvalg, som man bør stifte bekendtskab med.

Hvad er en god madras?

SpringmadrasDer er to faktorer, som er vigtige, nemlig størrelsen og hårdheden. Størrelsen er der ikke så meget at sige til, andet end at madrassen skal være et godt stykke længere og bredere, end du selv er. Men hårdheden er værd at forholde sig til, da mange er af den fejlagtige opfattelse, at jo hårdere madrassen er, jo bedre. Det er simpelthen ikke sandt. Der findes et ganske godt råd til at tjekke om madrassen har den rette hårdhed, og det lyder, at man skal skubbe en hånd ind under lænden, når man ligger fladt på ryggen. Hvis enden og hælene ikke synker ned, så passer madrassen i hårdhed. Man kan i øvrigt læse mere om valg af madras på www.sundhedsguiden.dk.

Springmadrassen

En anden ting, videnskaben fremhæver, er, at en madras bør vendes regelmæssigt, for at sliddet på den udjævnes over de to sider, på den måde bevarer madrassen sin spændstighed længst. Og det er her boxmadrassen kommer til kort overfor springmadrassen, da boxmadrassen netop ikke kan vendes. Skummadrassen har et andet problem i forhold til springmadrassen, og det er primært, at den ikke holder sin hårdhed gennem længere tid. Materialet giver ganske enkelt hurtigere efter, og udvikler sig til at blive blødere efterhånden, så skummadrassen skal udskiftes hyppigere.

Dette indlæg blev udgivet i Senge og tagget , , . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *